Wednesday, December 16, 2009

Sungai Petani

Kali ni aku nak cerita sikit tentang sebuah kedai yang menjual barangan berkaitan numis dan filateli.Ini la satu2nya kedai di Kedah ni yang bisnesnya berkaitan duit n setem(setahu aku la) Toke kedai ni namanya S A Neoh.Beralamat 2nd floor Central Squere,Sg Petani.
Uniknya kedai ni sebab berkongsi dengan kedai pakaian.Waktu bisnes pun unik skit.Buka setiap hari jam 7.30 malam-10.00 malam.Hari Ahad sj buka pukul 12.ootgh hari..Kalau p awai, setakat boleh tengok pameran sj sebab toke belum mai lg.


ini la rupa kedai numis n filateli yang berkongsi dengan kedai pakaian.Sekali pandang memang x perasan pun...



Antara coin proof yang ada dijual disini.Mahal atau murah?no komen sebab belum xpert dalam proof.Kena tanya simistri n seri malam.Depa dua ni tau kot.




Close up coin proof.Ada tanda harga..mungkin sepadan dengan proofnya kot.coin Lady D n putera Charles kawin pun ada.




ini pula macam2 coin yang dipamerkan.Biasa sj.

Haa..ini pula yang sangat2 RARE.Tengok harga pun tau dah apa yang istimewanya.Syiling 50 sen milled.1967 n 1968.Ada dua keping sj di kedai ni.Ada kawan kita dah lama dok geram dengan syiling ni..cepat kawan.Jangan tunggu lama2,nanti lama2 syiling diambil orang...




Wang kertas lama n baru.Mahal n murah.Elok n buruk.Sempurna n cacat.Macam2 ada.
Harga yang uncle ni letak biasanya tetap.kalau tawar menawar boleh la kurangkan sikit sj..berkenan ambik.tak berkenan x yah ambik..


Yang ni FDC.Kemas tersusun.Cantik Bersih..Pek cenderamata,Album Tahunan,lembaran mini,semua ada.
Kepada yang selalu n pernah p Sg Petani singgah la untuk membuat pilihan..

10 comments:

  1. lagi info berguna en. din. TQ
    aku nampak proof LIMA, cert ada..tapi tak nampak box nya
    ada perasan box yg bentuk segitiga tak ?
    harga pun tak senak sgt

    ReplyDelete
  2. proof LIMA aku x nmpak pula box dia.cuma dia pamer kat dlam case plastik sj

    ReplyDelete
  3. heheheheh, aku berkenan dengan display cabinet, moga-moga suatu hari nanti aku dapat buat display cabinet yang aku idam-idamkan, kat KL nie skrng aku dlm proses survey harga untuk display cabinet ....

    ReplyDelete
  4. aku pun minat dgn display cbinet dia.aku dah tnya kt kedah ni,aluminium lbh kurang 3x3x1 RM700 lebih

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. fulamak... ada jg kat S.P. kena pi ushar2 nie...

    bro din, klu coin milled edge thun 67 & 68 sy ada tangkap dah... standart VF ja... huhuhu...

    ReplyDelete
  7. info best lagi,thanks din.harap2 aku tak kempunan,hehehe.

    ReplyDelete
  8. kalau 700 lebih, dah lama aku beli display cabinet mcm tu, nie aku survey kat Kl..yang cikai lagik kecik pun dah dekat RM300

    ReplyDelete
  9. TQ bro pasal info proof LIMA
    mcm mana box boleh hilang daaa

    ReplyDelete
  10. dah pi , x de yang menarikkkk

    ReplyDelete