Monday, December 7, 2009



Jelajah Pulau Pinang


Pemandangan indah Bandaraya Georgetown dari atas feri

KOMTAR=Komplek Tun Abdul Razak.Destinasi dituju..

Antara kedai pertama yang aku singgah.Uncle empunya kedai pun tidak sombong.Dia tenang melayan kerenah kami.Kebetulan tidak ramai pelanggan.Peluang diambil bertanya macam2 soalan.

Setem dan koleksi 2 yang berkaitan dengannya paling banyak dijual di kedai ini.Macam2 setem, dari macam2 negara atas muka bumi.Ada yang lama ada yg baru.Ada yang RARE ada yang kebanyakan.Pendek kata macam-macamm ada.

Kepada peminat setem dan seumpamanya dengannya boleh beli secara borong ataupun runcit.Memang banyak setem kat kedai ni..FDC,lembaran mini,album tahunan,pek cenderahati..macam2 lagi la





Model dalam foto ni kawan aku.Meons.Setem yang dah siap dibungkus,berat 1 kg.Harga? alamak ,aku pun lupa dah..tapi berpatutan la.Sebungkus besar ada beribu keping setem.Jenuh susun dalam album la..





Ini antara syiling proof yang ada dalam almari kedai.Semua syiling luar negara.Syiling Malaysia ada juga tapi x banyak..harga? boleh zoom n tengok sendiri kat tag..

Tu dia,4 tuperware besaq penuh dengan syiling.Nak angkat 1 tuperware pun tak larat.Berat ooo..kalau beli sekilo harganya RM140(tak boleh pilih) Kalau pilih ,harga sekeping, 50 sen hingga RM3.Sila buat pilihan yang tepat..


Tujuan aku nak cari wang kertas.Tapi uncle ni tak byk jual wang kertas.Tapi sempat la aku beli 4 5 keping wang kertas antarabangsa.murah sebab tu kena beli.




Ini la rupa n jumlah syiling yang ditimbang 1kg..tak bayak mana pun sebab logam syiling memang berat.


Oleh sebab ramai peminat coin n setem dok tanya lokasi kedai ni,nah aku bagi promosi percuma la kat kedai uncle Lee ni..

Di KOMTAR ni ada la 2 3 buah kedai lagi yang jual syiling n setem.Termasuk la money changer yg ambik peluang berniaga duit lama.

12 comments:

  1. kedai ni ka yang hang citer kat aku.

    ReplyDelete
  2. azri...lepas ni kita pi serbu pulak kedai ni,hehe.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. bro. bnyak tmpt lg bro kena pi... nnti kalau nak ronda cari2 coin. roger sy. sy bawak tempat2 port banknote n coin kat area penang. berbaloi2. roger sy noh. jngn tak roger...

    *p/s:- bawak duit banyak2... kita borong habis2an...

    ReplyDelete
  5. bila la aku nak pi penang nie...nak cari notes yg rare lak..

    ReplyDelete
  6. bro nazri, note rare banyak dah Rega mahai gila2... dengaq pun takut... cond. cun lagi mahal... adoiiii...

    ReplyDelete
  7. anas nanti p peneng lagi kalu,nak ajak hang la tnjuk tempat..boleh ka

    ReplyDelete
  8. line clear... contact2 la sy... kalau buleh... maklumkan awai2... senang sy nak atoq... nak no tel sy... lawati blog sy yg serba kurang nie: http://www.duniamistik.com

    ronda2 cari Numis... hehehe...

    ReplyDelete
  9. anas..
    duniamistik.com tak bleyh bukakla..

    ReplyDelete
  10. wah..best ni bro thanks for information..

    ReplyDelete