Tuesday, September 14, 2010

Selamat Hari Raya

Selamat Hari Raya dan Salam Aidilfitri untuk semua.Semoga Aidifitri tahun ini terus bermakna untuk kita bila dapat berjumpa sanak saudara dan kawan2 yg dah lama menghilang..saling memohon ampun dan maaf di atas ketelanjuran sikap dan kata.

Album Tahunan
(Annual Album)

Untuk entry kali ini aku nak berkongsi sikit tentang koleksi setem.Bermula dgn Album Tahunan .Aku rasa x ramai peminat setem yg mngenali dan mengetahui adanya album tahunan ini.Album yg menghimpunkan semua keluaran setem untuk tahun tersebut.
Membelek album tahunan ini adalah sesuatu yg sgt mengujakan..kerana bahan kertas yg digunakan sgt berkualiti.Warna -warni.Gambar2 yg menarik serta informasi yg cukup lengkap,informasi berkaitan tema setem.Umpama membaca sebuah ensiklopedia..
Biasanya koleksi terhad ini berkulit keras dan didatangkan bersama2 sampul album tersebut.Mudah disimpan.Sgt sesuai untuk anak2 membaca dan merujuk.

Album Tahunan 1989

kulit depan album (hard cover)bersama dgn sampulnya


Isi kandungan album.Ada 8 tema setem untuk tahun 1989.Setebal 16 muka surat tidak termasuk kulit.


antara kandungan album..pelancaran penerbangan terus pesawat 747-400 ke London.Ada lukisan menarik tntg kemajuan Malaysia. Info dalam dwi bahasa..BM & BI


Sambutan Jubli Emas taman Negara..perhatikan 2 kpg setem dan lukisan yg cantik
.

Ini pula Jambori Nasional Malaysia ke-34.Juga ada 3 setem dan lukisan yg sgt cantik.

1 comment:

  1. Saya dah letak url(http://mata2duitan.blogspot.com/) saudara din dalam blog list blog saya, harap kita boleh tukar2 blog list juga. Tq and keep on posting in your blog. tq ada masa lawat la blog saya.

    ReplyDelete